Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Πότε οι κυψέλες σε ένα μελισσοκομείο θεωρούνται ύποπτες κλοπής;





Πότε οι κυψέλες σε ένα μελισσοκομείο θεωρούνται  ύποπτες κλοπής;

- Όταν έχουν διαφορετικούς αριθμούς μητρώου.

- Όταν έχουν κατεστραμμένο τον αριθμό μητρώου.

- Όταν δεν έχουν καθόλου αριθμό μητρώου.

- Όταν έχουν ίχνη στοκαρίσματος στο μέρος της πυροσφραγίδας.

- Όταν δεν υπάρχει ομοιογένεια, αλλά πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Δηλαδή κάθε δύο - τρεις κυψέλες είναι διαφορετικής κατασκευής, διαφορετικά καπάκια, διαφορετικοί πάτοι, και σώματα.

- Όταν είναι τοποθετημένες επιπόλαια – ξεφορτωμένες στα γρήγορα, και  δείχνουν σαν παρατημένες.

Σε τέτοιες περιπτώσεις σημειώστε τον αριθμό τους (αν υπάρχει) και κάντε αναζήτηση στο αρχείο κλεμμένων κυψελών.  Σε περίπτωση που έχουν δηλωθεί, η μηχανή αναζήτησης  θα το δείξει, και τότε ειδοποιήστε τον κάτοχο.
Αν δεν υπάρχει αριθμός ή είναι κατεστραμμένος, ειδοποιήστε τον μελισσοκομικό σύλλογο της περιοχής. Βγάλετε φωτογραφίες και αναρτήστε τις στο facebook , στη σελίδα του αρχείου.
Μην αδιαφορείς. Αύριο μπορεί να κλέψουν τα δικά σου. 


2 σχόλια:

  1. Φίλοι συνάδελφοι μελισσοκόμοι, με λύπη σας πληροφορώ ότι είχα μία απρόσμενη επίσκεψη στο μελισσοκομείο μου. Κατ'αρχάς τρεις κυψέλες ήταν ανοικτές. Στον έλεγχο που έκανα πριν ξεκινήσω να ελέγχω τα μελίσσια μου, πάνω σε μία κυψέλη βρήκα αυτό το ξέστρο με αποτέλεσμα να μπω σε άλλη σκέψη για να δω τι συμβαίνει. Αυτό το ξέστρο είναι λερωμένο από πρόπολη, πράγμα που δείχνει ότι είναι γνώστης μελισσοκόμος. Πιθανόν έχει κάνει έλεγχο στους πληθυσμούς των κυψελών με προοπτική να θέλει να αφαιρέσει τα πλαίσια γιατί προφανώς γνώριζε ή γνωρίζει ότι οι κυψέλες διαθέτουν GPS. Επίσης, το OPEL KADETT STATION άσπρο έκανε πάλι την εμφάνισή του που πριν από δυο χρόνια και μου είχε κλέψει κάποιες κυψέλες. Υπάρχει το νούμερο στη διάθεση της ασφάλειας. Ακόμη, όταν δήλωσα την κλοπή πριν από δυο χρόνια, μου είπαν ότι υπάρχει και άλλη καταγγελία κι από άλλους μελισσοκόμους και επειδή τώρα τα μελίσσια αρχίζουν και βάζουν γόνους, προφανώς θα ξανακάνει πιστεύω την επίσκεψη στο μελισσοκομείο. Γι'αυτό θα προτείνω στους συναδέλφους μελισσοκόμους να έχουν το νου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρειάζεστε προσωπικό δάνειο;
    Δάνειο για τη βελτίωση του σπιτιού σας,
    Στεγαστικό δάνειο,
    Δάνειο εξυγίανσης χρέους,
    Εμπορικό δάνειο,
    Εκπαιδευτικό δάνειο,
    Δάνειο αυτοκινήτου,
    Δάνειο για περιουσιακά στοιχεία.
    financiserviceoffer876@gmail.com WhatsApp +918929509036

    ΑπάντησηΔιαγραφή