Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Τι πρέπει να κάνω αν λάβω μήνυμα από το GPS που έχω στις κυψέλες.


Τι πρέπει να κάνω αν λάβω μήνυμα από το GPS που έχω στις κυψέλες.

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να έχετε μεριμνήσει ώστε το κινητό σας τηλέφωνο να έχει έντονο ήχο μηνύματος SMS  για να το αντιληφθείτε αμέσως.

Μόλις η κυψέλη κουνηθεί, το GPS θα στείλει δύο μηνύματα SMS  (το ένα αμέσως μετά το άλλο) στο κινητό σας τηλέφωνο και μετά θα σταματήσει να στέλνει. Θα πρέπει μετά  να του ζητήσετε εσείς να σας στείλει τη νέα του θέση, κάνοντάς του απλά … μία κλήση. Αυτό όταν καταλάβει ότι το καλείτε, θα τερματίσει την κλήση (δηλαδή θα σας το κλείσει, και μάλιστα δεν θα χρεωθείτε) και αμέσως θα σας στείλει μήνυμα SMS με τις νέες συντεταγμένες. Αν σας στείλει μήνυμα δίχως συντεταγμένες σημαίνει ότι δεν έχει μετακινηθεί από εκεί, και άρα ισχύουν οι συντεταγμένες του προηγουμένου μηνύματος. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η κυψέλη κουνήθηκε τυχαία (πχ από κάποιο ζώο), ή ότι ο κλέφτης που την έχει φορτώσει στο αυτοκίνητό του, δεν έχει μετακινηθεί ακόμα – προφανώς φορτώνει κι άλλες.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε αφού  πάρετε το πρώτο και το δεύτερο μήνυμα;
Αν τυχαίνει να είστε κοντά στα μελίσσια σας, τότε τρέχετε να δείτε τι συμβαίνει (* διαβάστε παρακάτω).

Αν όχι, τότε περιμένετε 15-20 λεπτά και μετά κάντε του μια κλίση, να δείτε αν έχει διαφορετικές συντεταγμένες. Αν δεν λάβετε νέες συντεταγμένες, τότε επαναλάβετε την κλήση μετά από άλλα 15 λεπτά και αργότερα επίσης το ίδιο.

Αν κάποια στιγμή λάβετε διαφορετικές συντεταγμένες, τότε είναι βέβαιο ότι η κυψέλη έχει μπει σε αυτοκίνητο και οδεύει πρός  το μελισσοκομείο του κλέφτη. Αυτό θα το παρακολουθείτε στο Google Earth. Εντοπίζετε την θέση του και την κατεύθυνσή του (πχ βρίσκεται στην ΕΟ Κορίνθου,  μετά το χωριό Χιλιομόδι,  με κατεύθυνση προς Κόρινθο)
Ειδοποιείτε την Άμεσο Δράση (τηλεφώνημα στο 100) και με αργή δυνατή και καθαρή φωνή αναφέρετε  
 α) το όνομά σας,
β) ότι αυτή τη στιγμή διενεργείται ζωοκλοπή σε βάρος σας,
γ) ότι λάβατε μήνυμα από το GPS της κυψέλης σας, και
δ) ότι αυτή τη στιγμή ο κλέφτης με τις κυψέλες σας βρίσκετε στο σημείο τάδε με κατεύθυνση τάδε όπως τα  είδατε πρίν λίγο στο Google Earth.

Αμέσως μετά πηγαίνετε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και κάντε έγγραφη καταγγελία. Από εκεί και πέρα είναι δουλειά της αστυνομίας το τι θα κάνει.

Εξακολουθήστε να παίρνετε τηλέφωνο την συσκευή σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να λαμβάνετε την νέα της θέση. Διότι υπάρχει περίπτωση ο κλέφτης να τοποθετήσει τα μελίσσια σας σε κάποια περιοχή που δεν πιάνουν τα κινητά τηλέφωνα, και τότε η συσκευή δεν θα μπορεί να σας δώσει στίγμα. Θα έχετε όμως το τελευταίο στίγμα που θα βρίσκεται πολύ κοντά. 

Αν τυχαίνει να είστε κοντά στα μελίσσια σας και πάτε να δείτε τι συμβαίνει, τότε πρέπει  να είστε πολύ προσεκτικός:

Καθίστε κάπου μακριά που να μπορείτε βλέπετε το μελισσοκομείο σας με σβηστά τα φώτα, και παρακολουθήστε … σημειώστε στο μυαλό σας ή σε κάποιο χαρτί τι αυτοκίνητο είναι (μάρκα-τύπος-χρώμα), αν μπορέσετε να δείτε αριθμό κυκλοφορίας, αν γράφει κάτι επάνω (φίρμα-τηλέφωνα κλπ) πόσα άτομα είναι, και ότι άλλο σας κάνει εντύπωση.  Αν ξεκινήσει να φύγει, ακολουθήστε τον από πολύ μακριά και μόνον αν είστε βέβαιος ότι δεν θα σας καταλάβει.

Από το κινητό σας τηλέφωνο ειδοποιήστε την Άμεσο Δράση και αναφέρετε:
α) το όνομά σας,
β) ότι αυτή τη στιγμή διενεργείται ζωοκλοπή σε βάρος σας,
γ) τον τόπο που ενεργείται η κλοπή,
δ) ότι βρίσκεστε επιτόπου και παρακολουθείτε,
ε) τον τύπο χρώμα του αυτοκινήτου και ότι άλλο είδατε.   

Ακολουθήστε ακριβώς τις οδηγίες που θα σας δώσει η Αστυνομία.  


ΜΗΝ πάτε κοντά και σας αντιληφθεί ο κλέφτης. Θα τα πετάξει κάτω άρον-άρον (και ίσως  τα σπάσει) και θα φύγει, και έτσι αφού δεν θα συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να τις έχει φορτωμένες, δεν θα μπορείτε εύκολα να στοιχειοθετήσετε κατηγορία εναντίον του.  Θα την γλυτώσει και θα φταίτε εσείς!

ΜΗΝ τσακωθείτε μαζί του. Δεν ξέρετε τι άνθρωπος είναι. Μπορεί να σας πληγώσει ή και να σας σκοτώσει.  Επίσης δεν έχετε κανένα δικαίωμα να του προξενήσετε κακό. Θα θεωρηθεί αυτοδικία και θα τιμωρηθείτε από το νόμο. Σας φαίνεται περίεργο αλλά έχει και ο κλέφτης τα δικαιώματά του.

ΜΗΝ πάρετε μαζί σας  όπλο, ξύλο, σίδερο κλπ... . Παρόλο που  κάποιος σας κλέβει, αυτό δεν σας δίνει το δικαίωμα να τον πυροβολήσετε. Ακόμα και αν πυροβολήσετε γιατί βρεθήκατε σε άμυνα, θα πρέπει μετά να το αποδείξετε. Ακόμα κι αν καταφέρετε να το αποδείξετε … δε φαντάζεστε τι θα έχετε τραβήξει αφού θα περάσετε από δίκη, δηλαδή θα κρατηθείτε στη φυλακή,  θα ανακριθείτε, θα μπλέξετε με δικηγόρους, με μάρτυρες … και τελικά θα πρέπει να πείσετε το δικαστή ότι  πυροβολήσατε γιατί δεν μπορούσατε σε καμία περίπτωση να κάνετε διαφορετικά. Μετά θα ζείτε με τύψεις … ότι για μερικά μελίσσια σκοτώσατε ένα άνθρωπο, που μπορεί να είχε και παιδιά ...  

Καθίστε αναπαυτικά στο κάθισμα του αυτοκινήτου σας και παρακολουθήστε από απόσταση τη σύλληψή του από την αστυνομία.  Μετά πηγαίνετε κοντά (με το μελισσοκομικό σας βιβλιάριο) να βεβαιώσετε ότι τα μελίσσια είναι δικά σας και δείτε τη φάτσα του όταν του περνούν τις χειροπέδες. 


Καθίστε να απολαύστε αυτό το μοναδικό θέαμα. 
Μήν αυτοδικήσετε και μην κάνετε τον ήρωα, γιατί θα δέσουν εσάς έτσι
Εξηγήστε στους αστυνομικούς ότι τα μελίσσια είναι ζωντανά πλάσματα και δεν είναι δυνατόν να κρατηθούν από την αστυνομία ως κλοπιμαία μέχρι την εκδίκαση. Θα πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να επιστρέψουν στην θέση τους, μην τα βρει ο ήλιος κλειστά στην κυψέλη και σκάσουν!
Αν η αστυνομία δεν καταφέρει να τον συλλάβει επ’ αυτοφώρω, τότε πάτε την άλλη μέρα μαζί με την αστυνομία εκεί που σας δείχνει το GPS και τις βρίσκετε. Και πάλι κάντε ότι σας πει η αστυνομία.

Καλό θα ήταν αφού η αστυνομία τον εντοπίσει, να περιμένει να τον συλλάβει στην εκφόρτωση, μήπως εκεί που θα τις ξεφορτώσει υπάρχουν και άλλες κλεμμένες κυψέλες. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να μην συλληφθεί ούτε και τότε, αλλά να παρακολουθηθεί για μέρες μήπως διατηρεί αλλού  και άλλα μελισσοκομεία με κλεμμένες κυψέλες. Αλλά αυτό μάλλον είναι δουλειά της Ασφάλειας και όχι της Αμέσου Δράσεως. Εσείς πάντως καλό θα ήταν να τους το προτείνετε ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου