Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Προσοχή, σου ζήτησαν λύτρα για τα κλεμμένα; Μπλόφα!



Σε πήρε κάποιος τηλέφωνο και σου είπε ότι έχει τα μελίσσια σου, και σου ζητά χρήματα για να στα δώσει;  Προσοχή, μπλοφάρει.
Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιος να διαβάζει εδώ μέσα τις κλοπές και να προσπαθεί να εξαπατήσει τα θύματα: Δηλαδή τους παίρνει τηλέφωνο, πάντα με απόκρυψη, τους ρωτά αν βρήκαν τα κλεμμένα τους, και μετά τους λέει ότι δήθεν τα έχει κλέψει εκείνος ή προσποιείται κάποιον τρίτο που γνωρίζει που βρίσκονται τα κλεμμένα μελίσσια,  και ζητά χρήματα για να τους τα επιστρέψει. Φυσικά όταν του στείλεις τα χρήματα δεν θα παραλάβεις τίποτα γιατί δεν έχει! Είναι απλά άλλος ένας απατεώνας που στηρίζεται στον πόνο σου να πάρεις πίσω αυτό που σου έκλεψαν.

1.- Παίρνει τηλέφωνο με απόκρυψη (ίσως και όχι, αν παίρνει από κάποιο ξένο τηλέφωνο πχ τηλ θάλαμο)

2.- Πρώτα σε ρωτάει αν το βρήκες, γιατί αν το έχεις βρει θα προδοθεί ότι προσπαθεί να σε εξαπατήσει.

3. - Μετά σου λέει ότι εκείνος τα έχει κλέψει (μελίσσια, αυτοκίνητο ή ότι άλλο έχεις χάσει) και σου ζητά χρήματα για να σου το επιστρέψει.

4.- Σε φοβερίζει να μην καλέσεις την αστυνομία.

Σε μια τέτοια περίπτωση κάντε αμέσως τα εξής:

1. - Ζητήστε του να σας στείλει στο email σας ή στο κινητό σας μια φωτογραφία των κλεμμένων για να διαπιστώσετε αν πράγματι έχει στην κατοχή του τα κλεμμένα. Αν μπλοφάρει θα σας φέρει αντιρρήσεις αφού εκ των πραγμάτων δεν θα έχει τέτοιες φωτογραφίες.

2. - Ειδοποιήστε αμέσως την Αστυνομία (Ασφάλεια) και ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας δώσουν. Μην ενεργείτε μόνος σας, δεν είστε ήρωας!  Μην θυμώνετε και μην ενεργείτε με βάση τον θυμό, αλλά να ενεργείτε με βάση την λογική.

3.- Μην επιχειρήσετε να έρθετε σε καμία επαφή μαζί του, αν δεν έχετε τέτοια αδηγία από την αστυνομία. Δεν ξέρετε τι άνθρωπος είναι …. Μπορεί να πάρει τα χρήματα και να σας σκοτώσει. (Κάποιος που δήθεν πούλαγε κυνηγητικά σκυλιά στη Λαμία,  είχε σκοτώσει τρεις ανθρώπους στο βουνό).

Δυστυχώς ναι, υπάρχουν τέτοιο άνθρωποι. Μέχρι σήμερα έχουν προσπαθήσει να εξαπατήσουν δύο μελισσοκόμους που έχουν δηλώσει εδώ μέσα την κλοπή, καθώς και εμένα που δήλωσα το τρέιλερ. Αλλά που θα μας πάει κι αυτός, θα τον πιάσουμε. Και αυτός ο παλιάνθρωπος θα φάει πολύ ξύλο. Πολύ όμως!

2 σχόλια:

  1. Δεν είναι λιγο οξύμωρο να λες "Μην ενεργείτε μόνος σας, δεν είστε ήρωας! Μην θυμώνετε και μην ενεργείτε με βάση τον θυμό, αλλά να ενεργείτε με βάση την λογική." και "Μην επιχειρήσετε να έρθετε σε καμία επαφή μαζί του, αν δεν έχετε τέτοια αδηγία από την αστυνομία. Δεν ξέρετε τι άνθρωπος είναι …. " και τέλος να συμπληρώνεις : "Αλλά που θα μας πάει κι αυτός, θα τον πιάσουμε. Και αυτός ο παλιάνθρωπος θα φάει πολύ ξύλο. Πολύ όμως!" Απορία δηλαδή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρεις πόσο ξύλο θα φάει στο μπουντρούμι της Ασφάλειας, μέχρι να ομολογήσει και ποιον άλλον έχει εξαπατήσει;
    Πολύ ξύλο!

    Σου λύθηκε η απορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή